Het vinden van een nieuwe baan is zeker niet gemakkelijk. Afgewezen voor een vacature? Het is iets waar je mee om moet kunnen gaan. Daar kwamen we bij Sellian ook achter. Met z’n allen hebben we maar liefst 91 jaar en 8 maanden relevante werkervaring. Maar toch ontvingen we een afwijzing met de volgende tekst:

Helaas moeten we je berichten dat je niet bij die eerste selectie zit en we je dus niet uitnodigen voor een gesprek. De reden hiervoor is dat er andere kandidaten zijn die meer ervaring hebben binnen het vakgebied marketing en communicatie.

Huh? Blijkbaar heeft dit bedrijf een kandidaat gevonden die meer dan 91 jaar en 8 maanden ervaring heeft. Sterker nog, meerdere kandidaten?! Bijzonder…

Afgewezen voor een vacature: achtergrondinformatie

We zijn afgewezen voor een vacature, maar waarom hebben we eigenlijk gesolliciteerd? Dat zit zo: voor onze klanten realiseren we slimme marketing en sales. Maar natuurlijk zijn we zelf ook steeds op zoek om prospects op een leuke manier te benaderen. Acquisitie anders doen dan anderen! Zo gingen we ook op zoek naar interessante bedrijven met vacatures voor marketingmedewerkers, voor ons 100% de doelgroep. Deze stuurden we een gepersonaliseerde sollicitatiebrief. We schreven onder andere over de studies die we hebben afgerond en wat momenteel onze dagelijkse werkzaamheden zijn.

Diploma’s

Zo beschikken we over diploma’s in Commerciële Economie, Small Business and Retail Management, Facilitymanagement, Grafische Interactieve Vormgeving, Engelse Taal en Cultuur, Small Business Entrepreneurship, Change Management en Marketing- en Gezondheidscommunicatie. Dat is niet niks!

Veelzijdige specialist

In de sollicitatiebrief vertelden we dat we een veelzijdige specialist zijn. Een team van specialisten én voor minder dan een FTE. De ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een (jonge) marketeer die in één persoon alles moet kunnen (hetgeen onmogelijk is, zo hebben wij ervaren). We zouden de functie met ons hele team perfect kunnen invullen, daar waren we zeker van. Maar helaas, een afwijzing…

Disclaimer

afgewezen voor een vacature sales online marketing bureau groningen sellianDe standaard afwijzingsbrief wordt dus nog steeds gebruikt. Niet erg klantvriendelijk, wel lekker makkelijk. En dat terwijl de zoektocht naar een marketeer tegenwoordig zelden veel reacties oplevert. We zijn allemaal op zoek naar het gouden ei. Ondertussen blijft het ons verbazen. Inmiddels zijn we door een aantal bedrijven uitgenodigd en hopen we op een positieve reactie. Solliciteren blijft toch altijd weer spannend!

Ben jij benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Wat we meer kunnen bieden dan één marketeer? Download dan ons gratis whitepaper en leer meer over het nieuwe verkopen!