Infographic

De naam van een infographic zegt eigenlijk al wat het is. Maar het is meer dan een informatieve afbeelding. Het is een geweldig middel om op een aantrekkelijke maar duidelijke manier iets uit te beelden. Processen of problemen (en oplossingen) kunt u hiermee heel goed beschrijven. Met een kort stukje tekst als inleiding is het helemaal compleet.

Wat is een infographic?

Met een infographic maak je door een combinatie van tekst en afbeeldingen iets duidelijk. Het is een informatieve illustratie (informative graphic). Maar er zijn verschillende vormen. De één is vooral gebaseerd op data en toont vooral grafieken. De ander zet problemen en oplossingen naast elkaar. Weer een ander positioneert stukjes tekst op een manier die de hiërarchie verduidelijkt.

Het is nog een relatief nieuwe vorm van content. Dus doe ermee wat u wilt! Zolang het maar aantrekkelijk en duidelijk is. Waarom zou u immers een infographic gebruiken als het in alleen tekst net zo duidelijk is? Het moet natuurlijk wel iets toevoegen.

 

Wat is een infographic niet?

Niet alle infographics zijn afbeeldingen – en andersom. Denk bijvoorbeeld aan een grafiek. Een stukje tekst ernaast maakt het nog geen infographic. Daarvoor moet u meerdere (aan elkaar gerelateerde) grafieken naast of onder elkaar zetten.

Infographics zijn dan ook niet altijd digitaal. Ze zijn ook uitermate geschikt om te publiceren in een tijdschrift. Of om uit te delen als folder op een event dat uw bedrijf organiseert. Kortom, legio mogelijkheden en weinig beperkingen.

 

Hoe ziet een infographic eruit?

Het is moeilijk om te zeggen hoe een infographic eruitziet. Ze zijn er immers in vele vormen en maten. Daarom kunnen ze er ook heel verschillend uitzien.

Een infographic die vooral data en grafieken gebruikt om iets te verduidelijken, zal vooral verschillende soorten diagrammen bevatten. Deze van Sustainable Buildings is daar een goed voorbeeld van.

Maar één die problemen en oplossingen naast of onder elkaar zet, zal waarschijnlijk geen grafieken bevatten. Het bevat immers (korte) stukken tekst die duidelijk bij elkaar horen. Dit kunt u terugzien in deze infographic van VIB-Netwerken. Ook is het mogelijk om een soort stripverhaal te gebruiken om de problemen uit te beelden die tijdens een proces ontstaan.

Maar een nieuwe wetgeving waar allerlei haken en ogen aan zitten behoeft eigenlijk helemaal geen afbeeldingen. Echter, een lang stuk tekst is vaak ook niet duidelijk genoeg. De infographic van Conntech beeldt bijvoorbeeld duidelijk uit wat de NEN 8012 regelgeving precies inhoudt. Deze bevat veel tekst, maar met een duidelijke hiërarchie.

 

Wie gaat een infographic maken?

infographic maken online marketing bureau groningen sellian

Misschien bent u wel van plan om zelf infographic te maken. Allereerst moeten de data en teksten kloppen. Dit vergt enig onderzoek. Dit dus de eerste stap. Zorg natuurlijk wel dat u betrouwbare bronnen gebruikt. Maar u kunt natuurlijk ook uw eigen onderzoek uitvoeren. Bloggers en journalisten zijn immers gek op unieke onderzoeken. Dat onderzoek kan u zomaar een aantal backlinks opleveren, wat weer goed is voor de SEO van uw website.

De opmaak van een infographic maken kost veel aandacht. Het is bijzonder precies werken. Want hoe vindt u geschikte afbeeldingen, icoontjes en kleuren? Bij Sellian maken de schrijvers en grafisch vormgevers samen allerlei infographics.

 

Wat doen we met een infographic?

Infographics vallen vaak goed in de smaak, met name bij bedrijven. In het B2B segment hebben klanten immers niet veel tijd. Het zijn tenslotte ondernemers. Het doornemen van een deze vorm van content kost niet veel tijd. Ze worden dan ook vaak bekeken. Om de infographic voor uw bedrijf te verspreiden, zetten we bij Sellian zeer gericht e-mail marketing en social media in, onder andere. Zo laten we potentiële klanten zien waar u goed in bent.

Maar we maken deze content ook over zaken waar wij zelf goed in zijn. Bekijk bijvoorbeeld onze deze 10 tips voor e-mail marketing. Of wat inbound marketing eigenlijk is. Weten hoe u met infographics uw marketing en sales kunt versterken? Download dan ons gratis whitepaper!

whitepaper sellian stop met zoeken laat u vinden online marketing bureau groningen
Download whitepaper