Online adverteren

Met online adverteren kun je mensen bereiken die interessant zijn voor jouw bedrijf. Dit kan op allerlei verschillende manieren, de één is meer effectief dan de ander. Goedkoop online adverteren begint dan ook met het beschrijven van jouw doelgroep. Zo kun je vervolgens heel gericht advertising inzetten op die mensen die voor jouw bedrijf interessant zijn.

 

Wat is online adverteren?

Online adverteren betekent dat je door middel van gerichte targeting mensen bereikt die interessant zijn voor jouw bedrijf. In onze optiek, ten minste. Onderzoek daarbij wat het beste kanaal is voor jouw product of dienst. Ga je adverteren via Facebook, LinkedIn of AdWords? Waar denk je de meeste relevante mensen mee te bereiken?

Met name als je in het B2B segment zit, is gericht adverteren heel belangrijk. Het is een investering. En dus wil je ook dat deze investering de juiste mensen bereikt. Bovendien ben je afhankelijk van een aantal (grote) klanten. Er is geen grote massa. Dus begint het allemaal bij het afbakenen van je doelgroep.

 

Wat is online adverteren absoluut niet?

Online adverteren is erg populair, maar er wordt niet altijd even effectief gebruik van gemaakt. Soms is het schieten met hagel, waarbij mensen die niet interessant zijn worden getarget. Stel dat je barbecues verkoopt. Dan ga je immers niet adverteren op een website voor veganisten. Hoe vaak zie je een televisiereclame die je helemaal niet interessant vindt? Dat is dure reclame, waarbij vaak niet eens de juiste mensen worden bereikt.

Daarnaast wil je ook niet dat de mensen worden overspoeld door advertenties. Het is beter om af en toe op een leuke, interessante manier te adverteren dan constant te spammen. Ook hier gaat kwaliteit gaat boven kwantiteit.

 

Hoe gaat online adverteren?

goedkoop online adverteren sales online marketing bureau groningen sellianZoals gezegd kun je op veel verschillende manieren adverteren. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop online adverteren via social media. Met Facebook en LinkedIn kun je gebruik maken van veel mogelijkheden wat betreft targeting. Zo verspreid je advertenties die alleen aan jouw doelgroep worden getoond. Op basis van demografie, gedrag of contactgegevens.

Met AdWords kun je op basis van zoekwoorden heel gericht adverteren. Hierbij is het verstandig om in te zetten op specifieke zoekwoorden waar jouw potentiële klanten op zoeken in Google. Door meer aandacht te besteden aan long-tail zoekwoorden, trek je specifieker je doelgroep aan. Bovendien heb je dan minder concurrentie. Stel dat je boekenkasten van eikenhout verkoopt. Je kunt dan AdWords inzetten om gevonden te worden op “kasten” of “boekenkasten”. Maar dat gaat je veel geld kosten en relatief weinig opleveren. Door te specificeren naar “boekenkasten eikenhout” heb je mensen te pakken die echt op zoek zijn naar jouw product. Bovendien is dit goedkoper.

 

Wie gaat online adverteren?

Online adverteren is voor ieder bedrijf interessant. Maar er komt meer kijken bij adverteren dan je denkt. Straks belanden jouw advertenties bij de verkeerde mensen. Wij kunnen je hierbij helpen. Onze online marketeers zullen eerst een voorzet doen wat betreft de mogelijkheden voor targeting. Vervolgens zullen wij de campagne opzetten en waar nodig bijsturen. Dit doen we op basis van real-time analyse van de prestaties. Door efficiëntie kun jij goedkoop online adverteren.

 

Wat doen we met online adverteren?

Wanneer de campagne live staat zullen we de resultaten monitoren. Deze nemen we ook mee in de periodieke rapportage. Zo kunnen we met concrete vervolgstappen komen om de resultaten weer te verbeteren. Dit alles met als doel potentiële klanten (met name interessante bedrijven) te bereiken zodat jullie als bedrijf meer leads gaan genereren.

We bekijken ook welke pagina’s op jouw website relevant zijn nóg specifiekere doelgroepen. Op die manier komen jouw potentiële klanten niet op je homepagina terecht, maar meteen op de pagina waar ze moeten zijn. Misschien is een bepaald blog wel interessant, bijvoorbeeld.

Meer weten over hoe je door te adverteren je marketing en sales kunt verbeteren? Download dan ons gratis whitepaper!

whitepaper sellian stop met zoeken laat u vinden sales online marketing bureau groningen
Download whitepaper