Video

Video groeit snel en biedt geweldige kansen voor jouw bedrijf. In 2019 zal naar verwachting 80% van het internetverkeer bestaan uit video.  Logisch, want een filmpje trekt sneller aandacht, zorgt daarom voor meer reactie en wordt bovendien beter verwerkt. De combinatie van beeld en geluid zorgt dat jouw boodschap beter blijft hangen.

Wat is een video?

Een video kan een vlog zijn, waarin je iets deelt, vertelt of bijvoorbeeld een evenement bezoekt. Maar je kunt ook korte explainer video’s maken (zoals animaties), waarin je een bepaald onderwerp uiteenzet. Een voorbeeld hiervan is onze eigen animatie hiernaast. Verder kun je ook filmpjes maken waarmee je jouw bedrijf en de medewerkers laat zien. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos – mits je creatief aan de slag gaat, natuurlijk.

 

Wat is een video absoluut niet?

De kijkers moeten de video wel leuk, interessant of grappig vinden. Daarom hoort het geen reclamefilmpje te zijn. Dat zal ook absoluut niet blijven hangen bij je publiek. Mensen zappen immers niet voor niets weg tijdens de commercial breaks op televisie. Het idee is dat de potentiële klant daadwerkelijk op zoek gaat naar filmpjes zoals die van jou, in plaats van dat ze deze op zich afgeworpen krijgen. Het gaat erom dat de kijker er iets van opsteekt. En dat hij/zij het onthoudt.

 

Hoe ziet een video eruit?

De lengte van een video kan heel verschillend zijn. Voor Facebook is de ideale lengte ongeveer 30 seconden. Maar een filmpje op YouTube mag wel wel 3 minuten zijn. Op je website geldt dat deze maximaal 2 minuten lang is. Maar hoe bondiger, des te beter. Een filmpje moet namelijk wel erg goed zijn om 2 minuten lang de aandacht van de kijker te houden.

Daarnaast moet je kiezen hoe je de media gaat publiceren. Ga je een apart account maken voor je bedrijf op YouTube? En ga je de filmpjes dan op die manier embedden op je website? Of ga je gebruik maken van bijvoorbeeld Wistia?

 

Wie gaat de video maken?

Uiteraard kun je zelf aan de slag met video. Maar onze experts kunnen je helpen. Naar aanleiding van een gesprek met jou, gaan jullie samen bepalen wat voor soort filmpje er gemaakt gaat worden. Vervolgens begint het traject van het verzamelen van beeldmateriaal of het maken van de animatie.

wat is video maken online marketing groningen sellianDaar hoort ook het maken van een script bij. Bij animaties, maar ook bij vloggen voor bedrijven kun je kiezen voor het gebruiken van een script. Uit de losse pols wat voor de camera vertellen is namelijk moeilijker dan je wellicht denkt. Samen gaan we aan de slag met het opstellen van een script.

 

Wat doen we met de video?

Het resultaat wordt gedeeld via social media, jouw website en e-mail. Het is de bedoeling dat de kijker er iets van opsteekt en meer wil weten over het onderwerp. Hij wordt dan ook aangespoord om het bijpassende whitepaper te downloaden. Op die manier worden ze steeds meer geïnteresseerd in jouw bedrijf – en dus ook in jouw product of dienst.

Download ons whitepaper om meer te leren over het gebruik van video in B2B marketing.

whitepaper sellian stop met zoeken laat u vinden online marketing bureau groningen
Download whitepaper