050-211 20 55 info@sellian.nl

Offerte nabellen of opvolgen: altijd te vroeg of te laat?

Een offerte nabellen of een offerte opvolgen vergt uitstekende timing. Want hoe vaak gebeurt het dat u belt terwijl de klant deze nog niet eens gelezen heeft? Of erger nog, dat de klant al de offerte van de concurrent getekend heeft?! Het begint natuurlijk allemaal bij het schrijven van een uitstekend offerte, maar wat daarna komt is vaak minstens net zo belangrijk. Wat als u over de schouder van de lezer digitaal mee kon kijken?

Goede offertes schrijven is een kunst op zich. Maar als u eenmaal de slag te pakken heeft, wordt het steeds meer een gewoonte. Het is dan alleen niet makkelijk om binnen die gewoonte toch iedere keer weer de creatieve oplossing te vinden. En zo is het ook nadat de offerte bij de klant is beland…

Offerte nabellen volgens afspraak

Wellicht heeft u een vast stramien wanneer het gaat om offertes nabellen. U kunt bijvoorbeeld van tevoren een datum en tijdstip afspreken met de klant. Daardoor wordt de kans kleiner dat hij of zij nog niet begonnen is met lezen. Of misschien kiest u ervoor om te mailen, in plaats van te bellen.

Te vroeg met het nabellen van de offerte

Maar zeker als je u maken heeft met andere ondernemers, kan het zijn dat zij hier door alle drukte nog niet aan toe zijn gekomen. Dergelijke afspraken worden lang niet altijd nagekomen. Hoe vaak gebeurt het u dat u een potentiële klant belt maar dat hij of zij nog niet naar de offerte heeft gekeken?

Te laat met het nabellen van de offerte

Bovendien houd u het risico dat de klant al bij de concurrent is gaan kijken. Dan bent u dus te laat met het nabellen van de offerte – of met het opvolgen per mail. Veel mensen vragen immers een offerte aan bij meerdere bedrijven tegelijk. Hoe zorgt u dat u opvalt in de massa?

Altijd op het juiste moment een offerte opvolgen

U kunt een offerte opvolgen precies op het moment dat het gelezen is. Dat is geen kwestie van geluk. Wat als u de lezer kon volgen terwijl hij of zij de offerte doorneemt? Stel dat u precies kunt zien wanneer de klant de offerte opent en hoelang de klant naar ieder onderdeel kijkt? Zo weet u precies op welk moment u kunt bellen.

Slimme software voor opperbeste offertes

Bij Sellian kunnen we dat voor u doen, wij gebruiken slimme software en gespecialiseerde schrijvers om uitmuntende offertes voor uw bedrijf op te stellen en de lezer te volgen. Het hoort bij een succesvolle sales strategie. Misschien is het nabellen of opvolgen van een offerte dan wel helemaal niet meer nodig. Daarom wordt er ook meteen een notificatie verzonden als de klant de offerte digitaal heeft ondertekend. Kortom, een opperbest offerte.

Download ons gratis whitepaper om meer te leren over het centraal stellen van de klant!

Loopt u voorop op gebied van hedendaagse online sales tooling?

Ontdek 7 hedendaagse sales tools die een must zijn voor iedere sales professional. In dit e-book leest u hier meer over.

Maak de quiz


Sellian

Burgemeester J.G. Legroweg 45
9761 TA Eelde

050 - 211 20 55
info@sellian.nl

Volg ons

Wij zijn er voor u!

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken?