050-211 20 55 info@sellian.nl

Haal het maximale uit uw marketing & sales met Inbound Marketing

Het marketing en sales vak is enorm veranderd. Toch gebruiken veel professionals nog dezelfde werkwijzen als twintig jaar geleden. Er zijn echter veel nieuwe (online) technieken om nieuwe klanten aan te trekken, zoals inbound marketing. Onze overtuiging is dat u met deze nieuwe technieken en professionele strategieën het rendement van uw commerciële organisatie kunt verhogen. Deze overtuiging vloeit voort uit onderzoeken die laten zien dat traditionele marketing en sales tactieken niet meer de gewenste resultaten opleveren. Dit onder meer omdat old school marketing en sales tactieken als onpersoonlijk en storend worden ervaren. 

Enkele voorbeelden:

11,5 miljoen Nederlanders in nieuwe bel-me-niet register (bron)

70% van de consumenten gooit direct mail (DM) weg omdat men geen reclame toegezonden wil krijgen (bron)

80% van de Nederlanders bekijkt reclames niet meer (bron)

11,5 miljoen Nederlanders in nieuwe bel-me-niet register (bron)

70% van de consumenten gooit direct mail (DM) weg omdat men geen reclame toegezonden wil krijgen (bron)

80% van de Nederlanders bekijkt reclames niet meer (bron)

Inbound Marketing als nieuwe benadering

Dit pleit voor een nieuwe benadering, namelijk inbound marketing, waarbij bijvoorbeeld HubSpot als alles-in-één marketingsoftware kan worden ingezet. Een alternatief voor marketing automation software is SharpSpring.

Inbound marketing gaat uit van het principe van (premium) content creatie. Die content wordt geoptimaliseerd voor Google en vervolgens verspreid (betaald en onbetaald) via social media en andere vormen van gerichte advertising.

Eenmaal op de website worden prospects door middel van landingspagina’s en call-to-actions geconverteerd naar leads met een gepersonaliseerde boodschap. De laatste stap is om in te zetten op hoge klanttevredenheid zodat klanten producten en diensten bij anderen zullen aanbevelen.

Stappenplan voor Inbound Marketing

Attract

Creëer door middel van content antwoorden op vragen waar uw prospects zich mee bezig houden. Optimaliseer de content voor Google & Bing en verspreid het via social media (betaald en onbetaald).

Convert

Converteer websitebezoek naar leads met premium content in de vorm van bijvoorbeeld whitepapers. Gebruik daarvoor landingspagina’s en call-to-actions.

Delight

Help leads naar blije klanten en blijf informeren naar problemen waar ze tegenaan lopen om nieuwe antwoorden hierop te formuleren.

Het maximale uit uw marketing en sales halen

Op deze manier gaat u meer uit uw marketing en sales halen door een continue stroom aan leads te realiseren. Daarbij is de afstemming tussen people, process en platform cruciaal. Onderzoek laat namelijk zien dat outperformers harder groeien omdat zij deze drie onderdelen goed op elkaar afgestemd hebben.

People

De mensen binnen uw commerciële organisatie dienen zich te focussen op het aantrekken van nieuwe prospects, het genereren van kwalitatieve leads en te zorgen voor loyale klanten. Hierbij is een cutomer-centric focus een kritische succesfactor.

Proces

De processen binnen uw commerciële organisatie dienen vastgelegd te worden in workflows die voor iedereen helder zijn. Op deze manier creëert u bovendien een schaalbaar model. 

Platform

Door platforms in te zetten voor zowel uw mensen als uw processen zorgt u voor efficiëntie. Hierbij kunt u denken aan marketing automation tooling zoals HubSpot of SharpSpring, maar ook tools als Google Analytics, WordPress of Hotjar.


New call-to-action


Haal het maximale uit uw marketing en sales

Lees ons gratis whitepaper

Benieuwd hoe u meer uit uw marketing en sales kunt halen?

Ik ga graag met u in gesprek om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om uw bedrijf te helpen groeien! Via onderstaande knop kunt u een belafspraak met mij inplannen.

Ruben Doornbos
Sales Development

Plan een afspraak


Sellian

Burgemeester J.G. Legroweg 45
9761 TA Eelde

050 - 211 20 55
info@sellian.nl

Volg ons

Wij zijn er voor u!

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken?